Translate

28.10.2014

Hamstraaja tässä Terve! May I introduce one side of myself - Howdy, one semi-hoarder is here

If You like read the English version - scroll down and you'll find it

Muutin muutama vuosi sitten huomattavasti pienempään asuntoon ja nyt olen pulassa! Tee itse/DIY-materiaalit ovat vallanneet asuntoni. Ja nyt mitta tuli täyteen. Tai ehkä hieman huijaan, mittahan on tullut täyteen jo vuosia sitten, mutten vain ole, ehkä laiskuuttani tai mukavuudenhaluisuuttani, tehnyt asialle mitään. Olen vain sopeutunut tilanteeseen. Minulla ei ole tilaa tehdä mitään omia juttuja, kuten vaikka jumpata olkarissa, koska se tyhjä tila television ja sohvan välissä, on täytetty kaikenmoisilla laatikoilla, nyssäköillä, kasoilla ja pussukoilla.

Jokaisen nysäkkän ja laatikon sisältö on käyty kymmeniä kertoja läpi mutta se oikea asia ei oikein tunnu edistyvän ollenkaan. Kun käyn läpi kyseisiä tavaroita eli materiaaleja, menee aikani usein uusien projektien ideoimiseen. Kirjoitan muistikirjaani ohjeita, ideoita ja piirtelen hahmotelmia, vaikka oikeasti minun pitäisi lajitella materiaalit niiden käyttötarkoituksen mukaan. Vielä en ole tuossa onnistunut.



Tavaran pois heittäminen on minulle jotenkin kovin tuskaista puuhaa, enkä oikein siinä koskaan kauhean hyvin onnistu. Esimerkiksi rikkinäinen tai puhkikulutettu vaate edustaa minulle käyttökelpoista materiaalia. Olen toki heittänyt pois ja kierrättänytkin tavaroita, mutta koen sen jokseenkin turhauttavana. Se tuntuu samalta, kuin heittäisin rahaa roskiin. Onkohan muilla DIY-harrastajilla samanlaisia fiiliksiä?

Jossain vaiheessa pohdin ihan tosissani, että vuokraisin työhuoneen, jonne voisin kuljettaa kaikki materiaalit, mutta tämä idea tyssäsi alunperin ihan rahaan. Työhuoneidenkin vuokrat ovat ihan pilvissä, eikä minulla ole sellaiseen ylellisyyteen varaa. Työhuoneen olisi kuitenkin pitänyt sijaita hyvin lähellä kotiani, jotta sitä sitten ihan oikeasti tulisi käytettyä. Haaveilen toki edelleen työhuoneesta mutta sen hankkiminen ei ole taloudellisista syistä tällä hetkellä mahdollista.

Aloitin tämän blogin aika lonkalta, koska järkeilin asian niin, että nyt minun on tavallaan pakko tuunata ja käyttää materiaaleja johonkin konkreettiseen, muutenhan minulla ei olisi mitään DIY-aiheista kirjoitettavaa tänne. Tässähän on taustalla myös se, että saan materiaaleja käytettyä johonkin ja näin saan vallattua ihan itselleni ja sille mystiselle oikealle elämälle, tilaa kodistani  :) On se vaan välillä vaikeaa tämä tuunajan ja näpertelijän elämä.

Mutta palatakseni vielä tuohon hamstraukseen. Olen oppinut tämän ajattelutavan isovanhemmiltani, jotka ovat sodat ja sotien jälkeiset pula-ajat kokeneet. En ole aimmin kauheasti kokenut, että tavarapaljous olisi minua kovinkaan haitannut. Viime aikona materiaalien paljous on ärsyttänyt ja ärsyttänyt aina vaan hieman enemmän ja enemmän. Minulle tämä oli se merkki, jota olen odotellutkin. Nyt olen valmis ottamaan luovuuden ja DIY-puuhastelun takaisin elämääni. Odotan innolla mitä kaikkea tästä valmistuukaan.


Olisi myös ihan mahtavaa kuulla, onko täällä muita hamstraajia tai DIY-tuunailijoita... :) Jos on vinkkejä, laita kommentti!


English version: Few years ago I moved to my present, yet much smaller appartement. My new home. And now it seems to me that I'm in trouble. My DIY materials has somehow invated all of my living space at home. How? Why? What has happened? And I just had it. This is enough. As if!

I just want to get  me out of this mess :) and I know it's easier to say than make it really happen. Cardboard boxes has taken that usually empty space between tv and sofa. Usually you'll have some empty space between tv and sofa, right? Well, I don't have, instead I have several piles of cardboard boxes, pouches and bags full of some raw materials for my f u t u r e DIY projects. Numerous times I have gone them through with a fine-tooth comb and yet nothing really has changed.

What usually happens is that I start with one box and when I have opened the lid happens something magical, like Pandora's box has been opened. First, I start sorting the "rubbish", processing the materials and items from the box, pretty normally. I stack the stuff to different kind of piles but very soon I find myself sitting on the floor writing down popping ideas to my DIY project & ideas notebook. I might also draw some tutorials in there. In my defence I don't use any water colours or colour pencils, I just use the pencil I have in my notebook.

Ideas and creativity somehow takes over my rational side of me. After several hours of heavy processing, the result what I usually gained of this is that my notebook is full of new ideas. All the boxes turned over and nothing really has changed. Every item is still in a same box. I wonder if  I'm ever gonna be able to throw any part of the materials actually to donate pile or get rid off pile or even get them into the right named box. Kind of, I really doubt that.

So, all the materials are still where they were in the beginning. It would be so much easier to do some DIY-crafts if the materials really were sorted sensible piles such as crafting, sewing, painting, knitting, carvering, toddlers, etc. but no, somehow I'm not able to do that, yet, but The day will come.

Maybe it's the craft hoarder in me or maybe it's not. I'm still convincing myself that I can do it. I'm going to nail this utterly out of universe thing called: Invasion of DIY-materials. :D

Is there any other "I have very good reason -hoarder", out there? Or even better, if you have any tips for me, pls, left a comment.

Have a clutter free, at least a moment, preferably a life!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti