Translate

8.11.2014

Ongelmia askartelumaassa + Isänpäiväksi pari helppoa askarteluideaa


Koska universumi tai ehkä se oli vain printteri, oli sitä mieltä, että voisin tehdä jotain muuta isänpäiväksi kuin tulostaa ihania perhepotretteja ja tilannekuvia, joita olisi sitten voinut tuunailla... ja ei, ei minulla ole nyt ylimääräistärahaa, ostaa uutta printteriä. Harmikseni sain myös selville, ettei printtereitä tosiaankaan korjata tai huolleta. Mikä vääryys ja harmitus!

Harmittaa niin vietävästi, ettei mieleeni tule ainuttakaan ideaa jota voisi tehdä ilman tulostinta :D No itseni tuntien, ideoita alkaa taas pulpahdella sieltä ja täältä, mutta ensin juon kupin kahvia ja annan harmituksen mennä menojaan.

Isänpäivää juhlitaan vuosittain aina marraskuun toisena sunnuntaina. Jokaisella perheellä ja suvulla on varmasti omat tapansa ja perinteensä juhlia isänpäivää, isää ja isoisää. Minulle on edelleen tärkeintä  kuitenkin yhdessäolo, yhdessä vietetty hetki, oli se sitten yhteinen päivällinen, kahvittelu tai yhdessä puuhastelu.

Ikimuistoisia askarteluhetkiä ovat olleet alle kouluikäisen lapsen kanssa askartelu ja taitelu isänpäiväksi. Ideani ovat usein olleet aivan liian kunnianhimoisia ja vaikeita lapsen ikään nähden mutta silti ollaan vaan puskettu, näpit liimassa ja maalia vaatteissa, eteenpäin ja hoidettu homma loppuun. Useimmiten nauruhepulien säestämänä. Ja ollaan toki koettu myös niitä pienimuotoisia askartelu- ja näpertelykatastrofeja useampikin, silti ihan hengissä ja ilman traumoja kuitenkin ollaan selvitty :D

Käyttökelpoisia lahjaideoita on netti pullollaan ja meillä on yritetty tehdä jotain käyttökelpoista lahjaksi joka on useimmiten itse askarreltu kortti. Niinkuin jo tuosta ylempää luit, ovat nuo "käyttökelpoiset" lahjaideat olleet vielä liian vaikeita, ainakin alle kouluikäisen lapsen toteuttaa, joten useana vuonna ollaan menty ihan tällä taulu idealla, josta kerron lisää hieman alempana :)

Isänpäiväksi löytyy helppoja kortti-ideoita aina kravatista autoihin, grilliin ja työkalupakkiin. Suosittuja vuodesta toiseen näyttävät olevan myös erilaiset jalan-, käden- ja sormenjälkiä hyödyntävät teokset. Isälle tuntuu olevan sangen vaikeaa keksiä muuta itsetehtyä lahjaa, kuin perinteiset villasukat, mutta lasten tekemät lahjathan, ihan pelkästään itse tehty kortti on takuulla kovin mieluisa.

Tässä eräs verrattain helppo kortti-idea.

Pidän sydämestäsi hyvää huolta Isi! Tämä on oikeasti todella nopea ja helppo tehdä!


Helppo ja nopea sydänkortti valmistuu käden käänteessä. Taita A4 (käytä värillistä jos haluat) piirustuspaperi puoliksi ja piirrä oikea kämmenesi tai avusta lasta piirtämään oma kätensä paperiin, siten että peukalo osoittaa taitteeseen. Leikkaa piirtämäsi käsi irti paperista mutta älä vielä leikkaa peukalon ja etusormen välistä kohtaa pois. Mieti hetki miten etusormen ja peukalon väliseen tilaan saisi hahmoteltua puolikkaan sydämen ja siitä sitten vaan leikkaamaan. Avaa paperi ja hämmästy! Katso kuva kollaasista mallia.

(Näin kuvan tästä pinterestissä ja päätin, että kokeilen miten sen tekeminen onnistuu. Nooh, onnistuihan se, mutta jotenkin ainakin valkoiselle paperille tehtynä, ei niin kovin vaikuttava. Tekisin ehkä pienen muutoksen tai oikeastaanhan se on lisäys. Liimaisin kädet avattavaan eli taitetun kortin sisään ja liimaisin ranteista kiinni kortin reunoihin. Tekstiksi voisi kirjoittaa Maailman paras isä tmv. Pidän hyvää huolta sydämestäsi. Englanniksi on sanonta : Hands down tarkoittaa samaa kuin ”kunnioitetaan” jotakin, niin nostetaan kädet ylös ja lasketaan alas, samalla kun kumarretaan alaspäin.)
Omasta kuvasta palapeli. Olisin halunnut tehdä tulostetusta perhekuvasta sellaisen puisen kuutiopalapelin. Tälläisen siis.

Fathers Day Photo Puzzle

Tämä kuvapalapeli on mielestäni suloinen lahjaidea ihan kenelle vain ja sopii kyllä ihan minkä vaan juhlapäivän lahjaksi, tyyliin jouluksi, synttäreille ja läksiäisiin jne. Kuvahan voi olla mikä vaan ja palapelistä saa hauskan sisustuselementin.                 

                  Muita ideoita, klikkaa alla olevaa kuvaa:
HappinessDIY/fathers-day/
Katso ideoita täältä!

                                             

 Taulu isälle/vaarille

 
Robot XVEEEJ Painting is a Fathers Day gift to Dad. It's lacking the Frames. 

Paras idea mikä siis toistuu vuosittain on taulun maalaaminen. Ensin maalataan pohja kauttaaltaan eriväreillä ja annetaan pohjan kuivua. Tässä välissä on ehkä hyvä miettiä lapsen kanssa mitä maalataan, onko se robotti, isän kuva tai isän ja lapsen yhteiskuva, tai aiheena voi olla melkein mitä vaan lapsi keksii mutta kun kyseessä on isänpäivälahja, olisi varmasti kiva, jos taulun aihe liittyisi edes löyhäsi isään.
Päätimme tehdä robotin. Aluksi ehkä kannattaa harjoitella robotin maalaamista/piirtämistä. Voit myös päättää etukäteen millä välineellä lapsi saa tuon robotin tehdä. Värinä on musta. Tässä käytettiin siis mustaa vahaliitua, kun askartelumaali oli sen verran kuivunutta, ettei sitä voinut käyttää ja aivan yhtä hyvin voit käyttää vaikkapa mustaa tussia, liitua jne.

Valitun aiheen, tässä siis robotin, ääriviivat tehdään mustalla. Jos ääriviivat maalataan odotetaan taas hetki kuivumista ennenkuin taas jatketaan. Voisi olla ihan hyvä tutkia joitakin robotin kuvia aluksi ja miettiä mitä nappuloita ja minälaisia erikokoisia ja mallisia osia robotissa voisi olla näkyvissä.

Valmis! Eikun kehykset kehiin ja taulu pakettiin. Hittinä on toiminut myös isän ja lapsen muotokuva, jossa lapsi on saanut päättää mitä he ”tekevät” kuvassa, esimerkiksi golffausta isän kanssa kuva on lystikäs ja niin ihana. Kaivan sen vielä jostain esille mutta siis myöhemmin.

Tuumailin tuossa että noista tyhjistä wc- tai talouspaperirullista olis kiva tehdä lahjarasioita. Tein sitten tämmöiset. Näihin voi laittaa lahjaksi vaikkapa isän lempikarkkeja, avaimenperän tai mitänytvaan pientä.

Tehtyäni nämä rasiat kävin tutkailemassa, josko joku toinenkin olisi tehnyt näitä, no joo, tosiaan muutama muukin on näitä väsäillyt. Katelkaahan sieltä pinterestistä. Nämä eivät oikein onnistuneet mutta ajavat asiansa.




Rauhallista Isänpäiväviikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti