Translate

11.11.2014

Värikkäästä lannevyöstä korvakoruja ja asusteita


Värikkäitä korvakoruja - Colourfull earrings



Useimmiten, kun kiertelen kaupungilla tai poikkean johonkin myymälään, tutkin tavaroita sillä silmällä, että voisinko käyttää tuota tai jotain osaa tuosta, tuunaamiseen tai voisinko tehdä tuosta jotakin muuta..? Kun näin tuon monivärisen lannevyön, halusin heti tarkistaa miten eriväriset laatat olivat kiinnitettyinä toisiinsa. Jos välirenkaat olisi sulatettu/hitsattu/kolvattu yhteen, en voisi jatkojalostaa materiaalia tarpeeksi helposti. 


Värilaatat olivat kiinnitetty toisiinsa ihan tavallisilla välirenkailla. Jippii! Voisin tehdä vyöstä ainakin korvakoruja ja muutaman kaulakorunkin. Mahtavaa!

Laita muistiin: Kun aloitat jonkin projektin - ota kuva lähtötilanteesta! Tässä mukaeltu vyötä. Note to self: Take always a picture before you start any modification!

En tietenkään tajunnut ottaa kuvaa vyöstä sen alkuperäisessä olomuodossa, olin niin tohkeissani mutta yritän parantaa tapani ja muistaa ottaa kuvia ihan joka käänteessä. Katsotaan milloin se sitten onnistuu! :)

Laatat olivat suurinpiirtein noin siinä vyössä. Irrotin laatat toisistaan ja otin muutamia välirenkaita, korvakorukoukkuja ja sekalaisen valikoiman pieniä helmiä ja sellaisia siemenhelmen tapaisia. Ja näin kivoja näistä tuli!

Valmiita korviksia! Ready to wear earrings

Nämä korvakorut olivat todella helppoja tehdä, kun laatoissa oli valmiina ripustusreiät eikä tarvinnut alkaa mihinkään porailuhommiin :) Tein myös yhden avaimenperän/laukkukoristeen. Ehkä jatkan sen tuunaamista vielä, jotain se mielestäni vielä kaipaa mutten ole ihan varma mitä.

Pahoittelen huonoa kuvaa! Yksityiskohtaa korviksista.








Avaimenperä/Laukkukoriste

Nyt on sitten jo osa joululahjoista tehtynä. Vaikeutena on enää, miten valitsen mitkä korvikset menevät kenellekin :)

Ai niin, vyö maksoi 2e, kun oli alennuksessa. Yleensä en osta mitään uusia juttuja näihin tuunailuihin ja askarteluihini, enkä ainakaan normaalihintaista mutta tämä oli poikkeus. Toki korujen osia ostan uutena, esim nuo korvakorukoukut, välirenkaat jne.

Jossain vaiheessa pitäisi viitsiä korjata rikkinäisiä koruja ja kehitellä erilaisia tapoja, miten käyttää ylijäämiä hyödyksi seuraavissa tuunauksissa tai (koru)askarteluissa, eli helmiä, ketjunpätkiä, riipuksia, koristeita jne.

Yritän seuraavalla kerralla laittaa ohjeistusta mukaan tai edes vaihe - vaiheelta valokuvasarjaa :)

Olisikohan kohta vuorossa jo joulukortteiluaika?


Tykkään kyllä turkooseista eniten!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti